Bezig met het laden van Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

Heimwee – verhalencarrousel: op zoek naar vervlogen tijden

21 april om 14:00 tot 16:30

Free

Het thema van Erfgoeddag – op 21 april – is ‘Thuis’. Het Avansa(t)huis wordt die dag een plek waar heimwee heerst. Heim-wee (van het Duitse Heimweh) betekent letterlijk ‘thuis-pijn’, of het pijnlijk gemis van of verlangen naar (t)huis. We bouwen er een namiddag vol activiteiten rond. Kom zwelgen in nostalgie en ga mee op zoek naar de muziek, verhalen en smaken van weleer, van verloren dagen, van thuis.

Zo hebben we het Brugse vertelcollectief De Op-Lichters te gast. Vijf vertellers brengen een non-stop carrousel van verhalen, met heimwee als rode draad. Zij toveren het Avansahuis om tot een warme plek met verhalen over het dagelijkse leven van weleer: een vergeten gerecht, een gemiste plek, de was en de plas, muziek die thuis door de woonkamer klonk, het ‘zwientje’ dat in november werd geslacht… Kom je warmen aan een tas koffie en een gloedvol verhaal over vervlogen tijden.

In het kader van Erfgoeddag 24 met als thema ‘Thuis’. Je hoeft je niet in te schrijven. Kom gewoon langs en pik een verhaal (of twee, drie) mee. De vertellers brengen beurtelings hun ‘heimwee-verhaal’, van 14u tot 16u30.

Details

Datum:
21 april
Tijd:
14:00 tot 16:30
Kost:
Free
Event categorie:
Event Tags:
Website:
https://avansa-brugge.be/activiteiten/heimwee-verhalencarrousel-op-zoek-naar-vervlogen-tijden

Organisator

Avansa Regio Brugge

Locatie

Avansa Regio Brugge
Sint-Pieterskerklaan 5
Brugge, 8000 Belgium
+ Google Maps